Wij trainen het Hapkido

De meeste mensen trainen recreatief en zien de sport als hun hobby waarin ze veel willen leren. Wie gevorderd raakt en zich verdiept in Hapkido ontdekt dat er meerdere stijlen zijn. Wie zich nog meer verdiept komt er achter dat ze voor hun vertakking allemaal dezelfde oorsprong hadden, namelijk vanuit de Hapkido grondlegger. Uit eindelijk is er dus een Hapkido, die per visie van masters / dojang net iets anders is toegepast wat vereniging in de stijlen voortbracht. Een voorbeeld is de Grand Master van Combat Hapkido die zegt mijn stijl is geen nieuwe stijl, Ik doceer alleen een curriculum met de focus op praktische zelfverdediging in deze moderne tijd. De Dojang van Hosin Hapkido Team is niet stijl gebonden met Hapkido. Wij nemen aan dat er in het algemeen een Hapkido is. En dat kan uit alle stijlen zijn. Alle stijlen zijn vertakt en hebben hun oorsprong bij de grondlegger. Er is niet een stijl beter dan de ander. Wel is het dat wij als dojang met onze verticale groep een visie hebben dat we veel technieken willen leren en trainen wat  praktisch trainbaar toepasbaar is voor het beschermen van je lichaam ofwel Hosin. Dat is onze visie en stijl die we doen. hapki

Hapkido stijlen

Hapkido is een Koreaanse vechtkunst die als doel heeft de perfecte harmonie te bereiken tussen je eigen lichaam en dat van de tegenstander.

Hapkido kent 2 stijlen: de interne en de externe stijl.

Vechtkunsten worden vaak opgedeeld in twee groepen: zachte stijlen (Aikido, Taichi) en harde stijlen (Karate, Taekwondo).

De hapkido als Martial art is een stijl die zowel interne als externe elementen kent.

Bij Hapkido ligt de nadruk op verdediging. Met korte draai-technieken wordt getracht de kracht van de tegenstander te gebruiken, maar hierbij wordt het gebruik van trap-, slag- en drukpunttechnieken niet geschuwd.Bij Hapkido kun je jezelf op twee manieren verdedigen.

-Ten eerste door middel van eenvoudige korte technieken (externe) die erg effectief zijn en daardoor gemakkelijk in de praktijk te gebruiken.

-Ten tweede door het gebruik van cirkeltechnieken(interne),

welke moeilijker te leren zijn, maar waar je absoluut geen kracht voor nodig hebt.     

Hoewel Hapkido is jonge toch, zijn er inmiddels al vele verschillende hapkido-stijlen ontstaan.

Ook zijn er hapkido-stijlen die interne stijlen zijn: Hankido.

En Hapkiodo stijlen die externe stijlen genoemd kunnen worden: Jin Jung Kwan Hapkido.

Elke stijl kent haar eigen, stijlspecifieke technieken.

Deel deze pagina