Hapkido en kenmerken, hoe werkt het? De Principes

Drie primaire principes; de Cirkel beweging, het water principe en het principe van geen energie. Deze principes zijn vertegenwoordigd in elke techniek die Choi onderwees.

Dat zijn Cirkelvormige bewegingen.

De aanval wordt niet lineair tegengehouden, maar afgeleid  naar een punt waar de aanval geen schade meer kan veroorzaken.Op dat punt controleert de Hapkido beoefenaar, de tegenstander en
kan een tegen aanval inzetten.

Een dergelijk tegenaanval bestaat vaak uit een verdraaïng van één van de gewrichten, d.m.v. een worp, een slagtechniek, een traptechniek of een combinatie daarvan.

De uitgevoerde aanvalskracht wordt gebruikt om de ander ten val te brengen.

Hapkido bestaat uit een aantal enkelvoudige of samengestelde technieken. 

Door veel oefening leert men deze technieken reflexmatig toe te passen

Door middel van training en meditatie wordt de KI binnen het Hapkido verder ontwikkeld.
Naast de meditatie vormen en jaren lange training zal een Hapkido beoefenaar zich ook hebben verdiept in het werken met drukpunten. Deze drukpunten kunnen gebruikt worden om bepaalde energie stromingen in het lichaam van bijvoorbeeld de tegenstander te verstoren, wat tijdens een gevecht van groot belang kan zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om door middel van deze druk punten en meditatie de energie stromingen in het lichaam te herstellen en te verbeteren, wat een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid.

Deel deze pagina