Wat betekend onze verenigingsnaam en Logo.

De Dojang ,  is Leer school , ‘letterlijk vertaald’.

Deze heeft als naam:‘’Hosin Hapkido Team’’. Dit beschermen/wapenen(Ho). is je zelf: lichamelijk(sin) Hapkido de methode van innerlijke kracht in harmonie en dat ontwikkelen we als Team op de dojang.

De sport kent vele partner oefeningen welke wij trainen dus zonder Team geen training.

Die Hapkido methode heeft zowel de interne als de externe stijl, dat is willen en kunnen schakelen wat mij beide aanspreekt voor de Hapkidoïns.

Het club logo

Het logo

Onze Club badge, het embleem is een schild.

Een verdedigingsmiddel dat door de eeuwen heen nog steeds in gebruikt is om het lichaam te pantseren en beschermen. De gekleurde mozaïek vlakken liggen als een diafragma op het schild.

Een diafragma is de focus, het licht wat je toelaat/werpt op je doel; het gevecht. De focus ligt op de vuist het belangrijkste aanvalswapen in de Koreaanse martial arts. In Hapkido is de vuist ook de hand die de Hosinsul technieken uitvoert. Concentratie is in de Hapkido ook erg belangrijk, ‘’ we have a ‘’ Fight Focus’’. De mozaïek vlakken staan voor de kupgraden van de Dojang. De Do is de weg die je aflegt een leerweg waar bij je steeds meer kennis ,kunde en vaardigheid op doet. Zo door loop je de graden naar een hogere graad de beheersing van de martial art. Tussen de vlakken liggen zwarte lijnen wat de zwarte band symboliseert.

Die vlakken van het dojang schild staat de dojang naam bestaande uit 6 Koreaanse karakters.

Het eerste vlak is grijs na een eerder ontwerp van zwart (wat het logo te donker maakte) veranderd in grijs. En bevat het Koreaanse umyang tageuki. Een mentaal aspect wat het tegengestelde van rood/blauw meer compleet maakt.

Die vlag naam TAEGUK is ook de naam van het rood/blauw symbool. Aan gevuld met geel heet het Sam TAEGUK. Alleen in het grijze vlak is deze kleurloos afgebeeld

geel staat  voor de weg en spirtueeele en geestelijk aspect.

Deel deze pagina